go to top icon
Δώρα με τις αγορές σας! Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29€

Όλα για την ανδρική περιποίηση

ΑΝΔΡΑΣ

16/02/21


Για όσους άντρες θέλουν να επενδύσουν στην περιποίηση του προσώπου

Αν και εσύ το απέφευγες το skincare σαν τον αιώνιο εχθρό σου, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε! Δεν χρειάζεται όσο προσπάθεια νομίζεις, είναι πιο απλά τα πράγματα. Θα μιλήσουμε για βασικές αλλαγές στη ρουτίνα σου που θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. 

Ας δούμε λοιπόν πως να καταπολεμήσουμε τα σπυράκια, ερεθισμούς από ξύρισμα και αυτές τις ρυτιδούλες που δεν θες να παραδεχτείς ότι έχεις.

Ας δούμε λοιπόν τα βασικά βήματα: 

1. Σαπούνι προσώπου το βράδυ/ Νερό το πρωί

2.Serum μετα το ξύρισμα 

3. Ενυδατώνουμε με SPF αντηλιακή προστασία

Για να δεις εμφανή αποτελέσματα πρέπει να υπάρχει συνέπεια, αλλά ξέρουμε ότι μπορεί στην αρχή να φαίνονται βουνό όταν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις. Γιαυτό αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τα βήματα και τις μικρές αλλαγές που χρειάζονται στη ρουτίνα σου. 

1. Καθαρισμός

Αν ένα πράγμα μάντεψαν σωστά οι άντρες για την περιποίηση προσώπου είναι να μην πλένουν το πρόσωπο τους κάθε μέρα. Ο λόγος που το καθημερινό πλύσιμο δεν συνιστάται, είναι γιατί μπορεί να καταστρέφει τα φυσικά έλαια που παράγονται από το δέρμα μας. 

Πρέπει λοιπόν να πλένουμε το πρόσωπο μας κάθε βράδυ και ξεκινάμε την μέρα μας με λίγο νερό για φρεσκάδα. 

Pro Tip: Αν έχεις λιπαρό δέρμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καυτή πετσέτα για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου το πρωί. Ρίχνεις και λίγο κρύο νερό για φρεσκάδα. 

2. Αποκατάσταση

Το δέρμα μας ταλαιπωρείτε με την πάροδο του χρόνου και δημιουργείται οξειδωτικό στρες.

Χωρίς να υπερ αναλύσουμε σε χημικό επίπεδο, το οξειδωτικό στρες είναι η αρνητική αντίδραση του σώματος στα παρακάτω: 

- ρύπους στον αέρα

- καπνός τσιγάρου

- Ακτίνες UV

- εργοστασιακά χημικά

Για να αποκαταστήσουμε το δέρμα μας από τα παρακάτω συνιστάται ένα αντιοξειδωτικό Serum το οποίο δρα παρόμοια με τη Βιταμίνη C, και χρησιμοποιούμε μετά το ξύρισμα.

Pro Tip: προτείνουμε για όσους είναι άνω των 30, τη χρήση μιας κρέμας ρετινόλης που βοηθάει στην λείανση των ρυτίδων. Βάζετε πριν πάτε για ύπνο. 

  

3. Ενυδάτωση και προστασία

Το πρωί μέτα την εφαρμογή Serum ακολουθεί η κρέμα ημέρα με δέικτη τουλάχιστον 30SPF. Το αντιηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία είναι απαραίτητη η χρήση του καθημερινά είτε ενσωματωμένα στην κρέμα ημέρας ή και σαν extra βήμα. 

Το βράδυ συνιστάται κρέμα νυχτός με πιο ελαφριά υφή και χωρίς δείκτη προστασίας SPF. 

Pro tip: δεν χρειάζεται να ενυδατώσεις το βράδυ αν το δέρμα σου δεν είναι ξηρό. Η ενυδάτωση είναι σαν το νερό, όταν το χρειάζεσαι χρησιμοποίησε το. 

Πως να διαλέξεις τα προϊόντα που σου ταιριάζουν; 

Παρ’ όλη τη πληθώρα επιλογών που υπάρχουν για την ανδρική περιποίηση μπορεί ακόμα να αισθάνεσαι πως δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις κατα νού: 

1. Μάθε τον τύπο δέρματος σου: Λόγω τεστοστερόνης η ανδρική επιδερμίδα είναι πιο λιπαρή και παχιά. Τα περισσότερα προϊόντα ανδρικής περιποίησης είναι φτιαγμένα για να καταπολεμούν την λιπαρότητα. Αν όμως βλέπεις ότι έχεις ξηρό δέρμα, πρέπει να διαλέξεις προϊόντα ενυδάτωσης. Για ξηρό δέρμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κρεμώδης σαπούνι και μία κρέμα ενυδάτωσης με βαριά υφή.

Μπορεί όμως να έχεις και ξηρό και λιπαρό δέρμα τοπικά. Σε αυτή τη περίπτωση αναζήτησε προϊόντα για μεικτό δέρμα. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα διάλεξε προϊόντα με τα λιγότερα συστατικά για να αποφύγεις δυσάρεστο κάψιμο και τσούξιμο. 

Pro Tip: Υπάρχει και η μέθοδος Cocktail ενυδάτωση. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς ξέγνοιαστα και επιτυχημένα να κάνεις την ρουτίνα σου με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η μέθοδος Cocktail αναφέρεται στα μεικτά δέρματα και ουσιαστικά προτείνει την χρήση άλλης κρέμας ανάλογα το σημείο, δηλαδή στα ξηρά σημεία του προσώπου κρέμα με βαριά υφή και στα λιπαρά κρέμα για λιπαρότητα με ελαφριά υφή. 

2. Ξέχνα το φύλο του προϊόντος

Πολλά προϊόντα λέγονται πως είναι για γυναίκες ή νομίζουμε πως είναι για γυναίκες ενώ στην πραγματικότητα είναι unisex και δεν αφορούν κάποιο φύλο. Τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης είναι πολύ καλά, αλλά αν έχεις βρει κάποιο “γυναικείο” προϊόν που θες να δοκιμάσεις, go for it! Οι συσκευασίες δεν είναι αντίστοιχες των προϊόντων. Αν θες να αποφύγεις τις οσμές των προϊόντων διάλεξε προϊόντα χωρίς οσμές και αιθέρια έλαια 

3. Σκέψου την καταγωγή σου

πολλές φορές ο τόπος που προερχόμαστε επηρεάζει τον τύπο δέρματος μας. Για παράδειγμα, αφροαμερικανοί ή από χώρες της κεντρικής Ασίας έχουν την τάση να έχουν εσωτερικά σπυράκια λόγω ξυρίσματος και γιαυτό συνιστάται η αποτρίχωση με κερί. 

4. Πειραματίσου

Για να βρεις τα ιδανικά προϊόντα για σένα πρέπει απλά να δοκιμάσεις προϊόντα και να δεις τι σου ταιριάζει 

Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, μπορείς να πάρεις δείγματα των προϊόντων που σε ενδιαφέρουν και να πάρεις και τις συμβουλές των ειδικών που θα βρεις στα φυσικά μας καταστήματα.

Ερεθισμοί 

Πολύ συχνά οι ανδρικές επιδερμίδες έχουν πιο τραχιά με εξογκώματα. Το ξύρισμα είναι από τις πιο συχνές αιτίες ερεθισμού, και φροντίζοντας για τη σωστή ρουτίνα περιποίησης θα δείτε εμφανής διαφορές και υποχωρήσεις στους ερεθισμούς. 

Κάνε την αρχή με απλά βήματα διαλέγοντας ένα σαπούνι προσώπου με σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο βενζοϋλίου και πλένουμε το πρόσωπό μας όσο είμαστε στο μπάνιο καθημερινά. Αυτός ο τύπος σαπουνιού βοηθάει στην καταπολέμηση των εξογκωμάτων και στην ακμή. Αν αντιμετωπίζετε πολλούς ερεθισμούς στο ξύρισμα, αντικαταστήστε το ξυράφι σας με ηλεκτρική μηχανή ξυρίσματος αφού είναι πολύ πιο ήπιο για το δέρμα.