go to top icon
Δώρα με τις αγορές σας! Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29€

Περιποιήση Μαλλιών: Τα οφέλη της Γλυκερίνης

ΜΑΛΛΙΑ

16/03/21


Περιποίηση Μαλλιών: Τα οφέλη της Γλυκερίνης 

Αν κοιτάξουμε τα συστατικά των περισσότερων ενυδατικών κρεμών θα βρούμε ένα κοινό συστατικό, την γλυκερίνη. Η γλυκερίνη είναι ένα συστατικό που έχει γίνει ανάρπαστο στο χώρο τον καλλυντικών και χρησιμοποιείται σε πολλές επιτυχημένες φόρμουλες. 

Τι είναι η γλυκερίνη; 

Η γλυκερίνη είναι μια αλκοόλη σακχάρου που μπορεί να προέρχεται από μια σειρά πηγών, συμπεριλαμβανομένων ζωικών προϊόντων, φυτών και πετρελαίου ή συνθετικών. Κατατάσσεται συγκεκριμένα ως υγραντικό.

Η γλυκερίνη είναι αποτελεσματική ως ενυδατική, επειδή δρα ως υγραντικό, τραβώντας την υγρασία από το περιβάλλον στο βαθύ στρώμα του δέρματος και το φέρνει στην επιδερμική επιφάνεια, η οποία χρειάζεται περισσότερο την υγρασία. Πολλοί τύποι μαλλιών υποφέρουν από ξηρότητα και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την αύξηση της υγρασίας που παρέχει η γλυκερίνη στην επιφάνεια του δέρματος της κεφαλής μας.

Είναι λοιπόν η γλυκερίνη η λύση για τα ξηρά μαλλιά; 

Τα οφέλη της Γλυκερίνης

Η γλυκερίνη είναι γνωστό ότι είναι το πιο αποτελεσματικό υγραντικό. Ως εκ τούτου, τραβάει υγρασία στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, βοηθά στη δημιουργία φράγματος για την αποφυγή της υγρασίας από το δέρμα και τα τριχοθυλάκια. 'Εχει μικρό μοριακό μέγεθος και μπορεί να τραβήξει υγρασία στα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες, όταν οι ξηρές συνθήκες του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να οδηγήσουν σε κνησμό και ξεφλούδισμα.

Η ικανότητα της γλυκερίνης να προσελκύει και να διατηρεί την υγρασία το καθιστά εξαιρετικά ευεργετικό για τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η επαρκής ενυδάτωση του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να αποτρέψει μια σειρά από ζητήματα, όπως η πιτυρίδα και η υπερπαραγωγή λαδιού. Τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από το τριχωτό της κεφαλής, καθιστώντας την υγεία του τριχωτού της κεφαλής υψίστης σημασίας για τη θεραπεία των προβλημάτων των μαλλιών.

- Ενισχύει την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής: Η γλυκερίνη εισάγει νερό στο τριχωτό της κεφαλής από το περιβάλλον, το οποίο παρέχει την απαραίτητη ενυδάτωση, και αποτρέπει το TEWL (Διαδερμική απώλεια νερού).

- Ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος: Η έγχυση υγρασίας από γλυκερίνη βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής.

- Αντιμικροβιακές ιδιότητες: Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες της γλυκερίνης μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία της φαγούρας που προκαλείται από ξηρότητα ή πιτυρίδα.

- Ενυδατικό για Ξηρά Μαλλιά: Η γλυκερίνη είναι ένα φυσικό υγραντικό. Αυτό σημαίνει ότι θα τραβήξει την υγρασία στα μαλλιά και θα τα κρατήσει εκεί. Επίσης έχει την ικανότητα να προσκολλάται στην κερατίνη των μαλλιών αποτρέποντας την εξάτμιση της υγρασίας.

- Βελτιώνει τη συνολική υγεία του τριχωτού της κεφαλής: Επειδή η γλυκερίνη επιστρέφει την υγρασία στα ξηρά μαλλιά και βελτιώνει τη στιβάδα του τριχωτού της κεφαλής, επίσης με την ενυδάτωση, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος τριχωτού της κεφαλής.

- Ενισχύει τα μαλλιά: Η ενυδάτωση είναι μια ουσιαστική άμυνα ενάντια στο σπάσιμο των μαλλιών. Η βέλτιστη ενυδάτωση και ενυδάτωση μπορεί να διατηρήσει τη δύναμη, την υγεία και να βελτιώσει την εμφάνιση των μαλλιών.

- Στοχεύει το φριζάρισμα: Η γλυκερίνη μειώνει την αφυδάτωση των μαλλιών, το φριζάρισμα και τη θραύση. Μπορεί επομένως να λειτουργήσει καλά για ορισμένους τύπους φυσικών μαλλιών για να διατηρήσει ή να ενισχύσει το μοτίβο της μπούκλας και να εξαλείψει το φριζάρισμα.

- Μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών: Συμβάλλοντας στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής, η γλυκερίνη μπορεί να συμβάλει στη νέα ανάπτυξη των μαλλιών. Η γλυκερίνη συμβάλλει στη δημιουργία του περιβάλλοντος για καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η γλυκερίνη είναι ασφαλής για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για εκείνους με παχιά, χονδροειδή, ξηρά ή αφυδατωμένα μαλλιά. Υπάρχει μια σειρά πορώδους για τα μαλλιά που υπαγορεύει την αποτελεσματικότητα των υγραντικών και των ελαίων που περνούν μέσα από την επιδερμίδα. Όσο πιο στενά δεσμεύεται τα μαλλιά, τόσο λιγότερο πορώδη είναι τα μαλλιά. Με υψηλό πορώδες και πιο ανοιχτή επιδερμίδα, τα μαλλιά έχουν καλύτερη απορρόφηση γλυκερίνης οδηγώντας σε βελτιωμένη ενυδάτωση. 

Βέβαια πρέπει να προειδοποιήσουμε για τη χρήση της γλυκερίνης σε φρεσκοβαμμένα μαλλιά, καθώς μπορεί να απογυμνώσει το χρώμα. Συνιστά να περιμένετε ένα προς δύο πλύσεις πριν χρησιμοποιήσετε γλυκερίνη σε βαμμένα μαλλιά. Και οι δύο εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι οι αντιδράσεις γλυκερίνης είναι ασυνήθιστες, αλλά θα πρέπει να διεξαχθεί μια δοκιμή επιθέματος πριν τη χρήση σε όλα τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής

Πώς να χρησιμοποιήσουμε τη γλυκερίνη για τα μαλλιά

Η γλυκερίνη βρίσκεται ήδη σε πολλά προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούνται συνήθως, καθιστώντας εύκολη την ενσωμάτωσή σας στη ρουτίνα σας. Όσοι θέλουν να επωφεληθούν πλήρως από τα αποτελέσματά της θα πρέπει να λαμβάνουν γλυκερίνη σε καθαρή μορφή. Ωστόσο, πρέπει να δώσουμε προσοχή στη σημασία της έρευνας για την καθαρότητα, την παραγωγή ή την πηγή και τη δύναμη κατά στην αγορά γλυκερίνης. Προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι πολύ αποφρακτική από μόνη της και πρέπει να αραιωθεί.

- Κάντε ένα σπρέι γλυκερίνης: Η δημιουργία ενός σπρέι γλυκερίνης με νερό που λειτουργεί ως απολυμαντικό ή αφετηρία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το πλύσιμο και τον καθαρισμό των μαλλιών. Πρέπει να πειραματιστούμε για να δούμε πόσο χρειάζεται για να πετύχουμε το επιθυμητό χτένισμα.

- Δημιουργία μάσκας: Μπορεί να δημιουργηθεί μάσκα μαλλιών γλυκερίνης που ξεπλένεται πριν από την προετοιμασία (χρήση μία έως δύο φορές την εβδομάδα). Βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε εφαρμόσει τη μάσκα σε όλα τα σκέλη.

- Προσθήκη γλυκερίνης στο Conditioner: Εάν το μαλακτικό μας δεν περιέχει ήδη γλυκερίνη, μπορούμενα προσθέσουμε γλυκερίνη στο μπουκάλι. Εφαρμόζουμε αρκετό μαλακτικό για να καλύψουμε όλα τα σκέλη των μαλλιών και το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το πλύσιμο.

- Αγορά προϊόντων πλούσια σε γλυκερίνη: Η γλυκερίνη είναι συνήθως ένα από τα κορυφαία συστατικά για ενυδατικά σαμπουάν και μαλακτικά. 

- Εφαρμόστε ως θεραπεία πριν από το πλύσιμο: Πριν από το πλύσιμο, επεξεργαστείτε τα μαλλιά με ένα μείγμα γλυκερίνης ενός μέρους, λιπαντικού ενός μέρους και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Συνιστάτε να βουρτσίζετε αυτό το μείγμα σε στεγνά μαλλιά πριν το ξεπλύνετε.

Εσείς χρησιμοποιείται προϊόντα γλυκερίνης;