go to top icon
Δώρα με τις αγορές σας! Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29€

Βιταμίνη Ε για Υγιή νύχια

ΝΥΧΙΑ

13/07/21


Βιταμίνη Ε για υγειή νύχια

Αυτό το ενυδατικό, ενισχυτικό και προστατευτικό συστατικό εγχύεται σε πολλά έλαια νυχιών και κρέμες χεριών και μπορεί βελτιώσει την εμφάνιση και την αίσθηση των νυχιών σας.

Τι είναι η βιταμίνη Ε σε μορφή λαδιού;

Σίγουρα, είναι μια βιταμίνη, αλλά πώς θρέφει τα νύχια σας; Η βιταμίνη Ε δρα ως αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών στα νύχια, ενώ ενυδατώνει βαθιά και θεραπεύει τόσο τις πλάκες όσο και το περιβάλλον δέρμα.

Πιο συγκεκριμένα η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που έρχεται σε πολλές μορφές - πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τη χρησιμοποιείτε ήδη χωρίς καν να τη συνειδητοποιήσετε.

Η πιο κοινή μορφή του είναι γνωστή ως άλφα-τοκοφερόλιο. Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι βιταμίνης Ε - οι πιο δημοφιλείς μορφές βιταμίνης Ε στη φροντίδα του δέρματος είναι η τοκοφερόλη και η οξική τοκοφερόλη. Ενώ υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές της τοκοφερόλης, το γάμμα και το δέλτα είναι τα πιο αποτελεσματικά, καθώς είναι οι τύποι που λειτουργούν καλύτερα ως αντιοξειδωτικά.

Πέρα από τις σούπερ επιστημονικές διαφοροποιήσεις, εκτός από την ενυδάτωση και την προστασία των νυχιών, η βιταμίνη Ε βοηθά στην καταπολέμηση των εισβολέων βακτηρίων και ιών. Επιπλέον, βοηθά στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων για να βοηθήσει το σώμα (και τα νύχια) να λειτουργήσει καλύτερα. Όσον αφορά τα νύχια σας, αυτό σημαίνει ότι η βιταμίνη Ε τα κάνει δυνατά και υγιή - όχι εύθραυστα, ξηρά και ξεφλουδισμένα.

Οφέλη από το λάδι βιταμίνης Ε για τα νύχια

Βοηθά στη διατήρηση υγιών νυχιών. Το λάδι βιταμίνης Ε παρέχει όλα τα απαραίτητα οφέλη που χρειάζεστε για να μεγαλώσετε υγιή και μακριά νύχια, σημειώνοντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί στα νύχια και τα πετσάκια για ενίσχυση και πρόσθετη ενυδάτωση. Τα ενυδατικά οφέλη του ελαίου βιταμίνης Ε μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την υγεία των νυχιών, αποτρέποντας τις ραγισμένες επιδερμίδες και το ξηρό δέρμα γύρω από το κρεβάτι των νυχιών.

Μπορεί επίσης να αντιστρέψει ζημιά στα νύχια. Δεν είναι μυστικό ότι κάποιο βερνίκι νυχιών και βερνίκι νυχιών μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τα νύχια. Ευτυχώς, το λάδι βιταμίνης Ε λειτουργεί για την επιδιόρθωση και την προστασία από ζημιές. Η χρήση λαδιού βιταμίνης Ε στο κρεβάτι των νυχιών και στην επιδερμίδα μπορεί να αντιστρέψει τις βλάβες που προκαλούνται από την αφαίρεση βερνικιών νυχιών και το βερνίκι νυχιών.

Μπορεί να εξαλείψει το κιτρίνισμα των νυχιών. Εάν αλλάζετε συνεχώς μεταξύ των χρωμάτων στιλβωτικής ουσίας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα νύχια σας αλλάζουν σε κίτρινη απόχρωση. Ενώ το κράτημα στο βερνίκι για λίγες μέρες μπορεί να βοηθήσει στη σκίαση να εξασθενίσει, και η εφαρμογή λαδιού βιταμίνης Ε μπορεί επίσης να βοηθήσει. Ωστόσο, τα υπερβολικά κίτρινα νύχια μπορεί να είναι σύμπτωμα μυκητιασικής λοίμωξης, την οποία η βιταμίνη Ε δεν απαλλάσσει. Εάν τα νύχια σας είναι σε αυτήν την κατάσταση, επισκεφτείτε πρώτα έναν γιατρό πριν αποφασίσετε πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Ενυδατώνει τα νύχια σας. Το είπαμε πριν και θα το ξαναδούμε: Το λάδι βιταμίνης Ε είναι εξαιρετικά ενυδατικό. Όπως και το δέρμα σας, τα νύχια σας χρειάζονται υγρασία για να παραμείνουν όμορφα και δυνατά. Η βιταμίνη Ε είναι ένα διαλυτό θρεπτικό συστατικό, το οποίο αυξάνει την υγρασία στο κρεβάτι των νυχιών και το δέρμα γύρω από τα νύχια για να αναζωογονήσει και να αποκαταστήσει τις ξηρές επιδερμίδες.

Ενισχύει τα θρεπτικά συστατικά στα νύχια. Δεδομένου ότι το έλαιο βιταμίνης Ε είναι μια μορφή βιταμίνης, θρέφει φυσικά τα νύχια. Αλλά πως; Τα νύχια δημιουργούνται από νεκρά κύτταρα κερατίνης, αυτά τα κύτταρα υποστηρίζονται από τη συσσώρευση ροής αίματος γεμάτη με βιταμίνες. Για να παράγουν υγιή ισχυρά νύχια, τα νεκρά κύτταρα της κερατίνης σας πρέπει να λαμβάνουν τακτική ποσότητα αίματος που περιέχει ζωτικά θρεπτικά συστατικά. Η βιταμίνη Ε βοηθά στο να παρέχει στο αίμα σας τη σωστή ποσότητα θρεπτικών συστατικών, ικανή να προσφέρει σταθερή ανάπτυξη όλων των συστατικών των νυχιών.

Προστατεύει τα νύχια σας. Θυμηθείτε: Επειδή η βιταμίνη Ε δρα ως αντιοξειδωτικό, προστατεύει από τις βλάβες των ελεύθερων ριζών στα νύχια σας. Η χρήση λαδιού βιταμίνης Ε στα νύχια σας μπορεί να βοηθήσει στην παροχή προστατευτικού φράγματος για τα νύχια.

Πιθανές παρενέργειες του ελαίου βιταμίνης Ε για τα νύχια

Το λάδι βιταμίνης Ε ενυδατώνει έντονα, καθιστώντας το πολύ πιο ευεργετικό από ότι είναι επιβλαβές.

Το κύριο μέλημα του ελαίου βιταμίνης Ε είναι η αλληλεπίδρασή του με αραιωτικά αίματος, στατίνες και ορισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας. Ωστόσο, αυτό αφορά σε μεγάλο βαθμό τις στοματικές δόσεις της βιταμίνης. Παρόλα αυτά, εάν υποβάλλονται σε οποιαδήποτε από αυτές τις θεραπείες, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε λάδι βιταμίνης Ε στη ρουτίνα σας.

Τέλος

Όποιος θέλει να ενυδατώσει και να ενισχύσει τα νύχια και τα πετσάκια τους πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης ελαίου βιταμίνης Ε στη ρουτίνα του.

Με τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους περισσότερο, παρατηρούν τα νύχια και το δέρμα γύρω από τα νύχια γίνεται πιο αδύναμο και πιο ξηρό, οπότε είναι ακόμη πιο σημαντικό τώρα να επικεντρωθούμε στην υγεία των νυχιών. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή λαδιού βιταμίνης Ε,το αφήνετε να απορροφηθεί στα νύχια και τα χέρια σας για λίγα λεπτά ή να γλιστρήσει με ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια για να το κλειδώσετε ενώ συνεχίζετε κανονικά με την μέρα σας. Ένας καλός χρόνος για θεραπείες νυχιών είναι πριν πάτε για ύπνο, καθώς οι θεραπείες θα έχουν χρόνο να απορροφήσουν ανενόχλητα μια νύχτα, προσθέτει.