go to top icon
Δώρα με τις αγορές σας! Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29€

Λάδια Vs Serum

ΠΡΟΣΩΠΟ

02/02/21


Αν δεν μπορείτε να βρείτε τις διαφορές μεταξύ Serum και λαδιών, μην ανησυχείτε γιατί τα Glam4U Tips θα σας λύσουν την απορία. Ο όρος Serum έχει χρησιμοποιηθεί πολύ τελευταία και περιγράφει συμπυκνωμένους ορούς θεραπείας για το πρόσωπο. Πολλές εταιρίες το χρησιμοποιούν σαν συστατικό σε προϊόντα που καλύπτουν μεγάλο φάσμα υφών και δράσεων. 

Εκτός από το ότι πολλές φορές μπορεί να μπερδευτεί κανείς με τους όρους είναι καλό να γνωρίζουμε σε βάθος τα προϊόντα που διαλέγουμε για να ταιριάζουν στο τύπο επιδερμίδας μας. Το λάδι και το Serum είναι λοιπόν δύο διαφορετικά προϊόντα με διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής λόγω της διαφορετικής φόρμουλας τους. Ας δούμε λοιπόν τι είναι το καθένα:  

Serum

To Serum χρησιμοποιείται μετά τον καθαρισμό και το toner και πριν την ενυδάτωση. Άρα είναι ένα ενδιάμεσο βήμα που βοηθάει στη σωστή ενυδάτωση. Θα βρείτε Serum σε πολλές διαφορετικές υφές, από υγρά σε gel και συνήθως ένα από τα κύρια συστατικά τους είναι το νερό, που τους δίνει την δυνατότητα να είναι ελαφριάς υφής. Η σύσταση τους, τους δείνει την δυνατότητα να διαπερνούν το δέρμα, κάτι το οποίο η κρέμες ημέρας με βάση το λάδι δεν κάνουν αφού μένουν στην επιφάνεια του δέρματος και κλειδώνουν την ενυδάτωση.  

Τα serum συνήθως έχουν συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά που βοηθούν στις ανάγκες κάθε δέρματος, απο ενυδάτωση σε καταπραϋντικό και απο καταπραϋντικό στη μείωση λιπαρότητας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους σε λιπαρές επιδερμίδες. Στα κανονικά ξηρά δέρματα χρησιμοποιείται μαζί με κρέμα ενυδάτωσης. Μπορούν να μπουν και για βάση μακιγιάζ αρκεί το δερμά να μην θέλει πολύ ενυδάτωση. 

Λάδια Προσώπου

Όπως και η ονομασία τους τα λάδια προσώπου είναι ένα μείγμα ελαίων για το δέρμα που λειτουργούν σαν ενυδατική κρέμα, κλειδώνοντας την ενυδάτωση στην επιδερμίδα και βοηθώντας στην καταπολέμηση των ερεθισμών και των ρυτίδων. Είναι χρήσιμα για δέρματα κανονικά προς ξηρά.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους στα κανονικά, ξηρά ή ακόμα και κάτω από κρέμα στα πολύ αφυδατωμένα δέρματα.