go to top icon
Δώρα με τις αγορές σας! Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29€

5 Μύθοι για τα αντηλιακά

ΣΩΜΑ

18/05/21


Οι 5 μεγαλύτεροι Mύθοι για τα αντηλιακά

Νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αντηλιακό; Λοιπόν, ας δοκιμάσουμε τις γνώσεις σας! Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε πέντε από τους μεγαλύτερους μύθους για τα αντηλιακά που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε.

Μύθος: Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός SPF, τόσο το καλύτερο.

Η αλήθεια: Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός SPF, τόσο το καλύτερο.

Η αλήθεια: Ο υψηλότερος δείκτης δεν αποτελεί λόγο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η εφαρμογή ανα 2 ώρες είναι εξίσου απαραίτητη

Οποιοσδήποτε δερματολόγος θα σας πει ότι η επιλογή SPF μεταξύ 30 και 50 είναι η καλύτερη επιλογή. Οτιδήποτε πάνω από 50 δίνει στους ανθρώπους μια ψευδή αίσθηση προστασίας όλη την ημέρα. Θα σας προστατεύσει μόνο από λιγότερο από το ένα τοις εκατό, περισσότερο από τις ακτίνες UVB του ήλιου, ενώ εκθέτει το δέρμα σας σε πολύ υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών που μπορεί να είναι ερεθιστικά κατά τη διαδικασία. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε SPF που είναι μεγαλύτερο από 50, διατρέχετε τον κίνδυνο να ηλιακά εγκαύματα, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να ξανα βάλετε αντηλιακό. Άρα πάντα ανανεώνουμε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες.

Μύθος: Η συχνή εφαρμογή του αντηλιακού σας δεν είναι απαραίτητη.

Η αλήθεια: Το SPF σας εξαντλείται με την πάροδο του χρόνου, επομένως σας συνιστούμε να εφαρμόζετε.

Μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε να το κάνουμε, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο. Οποιοσδήποτε τύπος αντηλιακού (χημικό ή ορυκτό) θα καταρρεύσει φυσικά στο δέρμα σας όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Σκεφτείτε το… περπατάτε, αγγίζετε το πρόσωπό σας και (εάν ζεσταίνεται) δυνητικά εφιδρώνετε, έτσι το SPF φυσικά θα εξασθενίσει και θα υποβαθμιστεί, ακόμη και για μια περίοδο λεπτών.

Λοιπόν, πόσο συχνά πρέπει να εφαρμόζετε εκ νέου; Η χρυσή συμβουλή είναι περίπου κάθε δύο ώρες, ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ σας!

Μύθος: Τα αντηλιακά ορυκτών παρέχουν προστασία αμέσως, ενώ τα χημικά αντηλιακά χρειάζονται χρόνο για «ενεργοποίηση».

Η αλήθεια: Τόσο ορυκτό όσο και χημικό SPF αρχίζουν να προστατεύουν το δέρμα σας μετά την εφαρμογή.

Ο λόγος που θα δείτε αυτόν τον μύθο να αιωρείται (ειδικά όταν πρόκειται για χημικό SPF) είναι επειδή το αντηλιακό σας χρειάζεται χρόνο για να "κολλήσει" και κυρίως πριν κάνετε πράγματα όπως να ντυθείτε, να κολυμπήσετε ή να ιδρώσετε - αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αντηλιακό δεν λειτουργεί μετά την εφαρμογή του. Ένας τρόπος να το σκεφτείτε είναι να το συγκρίνετε με το βάψιμο των νυχιών σας. Μόλις εφαρμόσετε το βερνίκι νυχιών, μπορείτε να δείτε το χρώμα… αλλά θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χρώμα προτού κάνετε κάτι, διαφορετικά μπορεί εύκολα να εξαφανιστεί.

Μύθος: Ένας τύπος αντηλιακού πρέπει να λειτουργεί πλήρως για όλους.

Η αλήθεια: Αυτό που λειτουργεί για το δέρμα σας μπορεί να μην λειτουργεί για το δέρμα της μαμάς / του αδερφού σας / του καλύτερου φίλου σας… με άλλα λόγια, δεν υπάρχει κάτι σαν το SPF για όλους.

Το αντηλιακό είναι ένα εξαιρετικά προσωπικό πράγμα - αυτό που μπορεί να λειτουργήσει για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για άλλο. Και γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να δοκιμάσουμε πολλά αντηλιακά - από 100% μεταλλικές επιλογές έως τις χημικές, μέχρι να βρούμε το πιο ταιριαστό.

Εδώ είναι σημαντικό το γιατί δεν μπορούν όλοι να φορούν το ίδιο αντηλιακό ... Για αρχή, ορικτά αντηλιακά και χημικά αντηλιακά μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα για διαφορετικούς τύπους και τόνους δέρματος. Το αντηλιακό ανόργανων συστατικών είναι συνήθως πιο ήπιο, αλλά και από τη φύση του πιο στεγνό, οπότε μπορεί να είναι καλύτερο για εμάς με ευαίσθητο, λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Το χημικό αντηλιακό, από την άλλη πλευρά, τείνει να είναι πιο ενυδατικό και μπορεί επίσης να είναι χωρίς βάρος και ακόμη και αόρατο από τη φύση. Έτσι θα τείνουν να λειτουργούν καλύτερα για όσους από εμάς με ξηρότερους τύπους δέρματος ή / και βαθύτερους τόνους δέρματος. Τα χημικά αντηλιακά μπορούν επίσης να είναι πιο ιδανικά όταν κάνετε πράγματα (όπως τρέξιμο έξω) που απαιτούν την αναπνοή των πόρων σας.

Το ηθικό της ιστορίας; Τόσο οι μεταλλικές όσο και οι χημικές φόρμουλες είναι εξαιρετικές και εξαρτάται απλώς από τον τύπο του δέρματος, τον τόνο και για ποια δραστηριότητα προορίζεται αυτό που αγοράζετε.

Μύθος: Τα αντηλιακά οξειδίου του ψευδαργύρου και διοξειδίου του τιτανίου είναι φυσικά.

H αλήθεια: Δεν υπάρχει κάτι σαν φυσικό αντηλιακό.

Ο ορισμός του «φυσικού» στο χώρο περιποίησης και ομορφιάς του δέρματος είναι λίγο σκοτεινός. Αυτό συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει επίσημος κυβερνητικός οργανισμός που να υποστηρίζει τον όρο ή ακόμη και να έχει έναν συγκεκριμένο ορισμό για αυτόν. Όταν οι εταιρείες ομορφιάς λένε ότι ένα προϊόν είναι «φυσικό», συνήθως σημαίνει ότι το προϊόν δεν έχει κατασκευαστεί συνθετικά σε εργαστήριο. Αλλά το αντηλιακό με βάση το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το διοξείδιο του τιτανίου δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί «φυσικό», επειδή όλα τα αντιηλιακά ενεργά (ορυκτά ή χημικά) παράγονται συνθετικά σε εργαστήριο. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι τα υλικά δεν περιέχουν ακαθαρσίες ή ίχνη επικίνδυνων υλικών… και ότι η σύνθεση ανταποκρίνεται στους ισχυρισμούς προστασίας.

Γνωρίζετε άλλους μύθους αντηλιακού που πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν οι άνθρωποι; Αφήστε τα στα παρακάτω σχόλια!