go to top icon
Δώρα με τις αγορές σας! Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 29€

Λάδι σώματος Vs ενυδατικής σώματος

ΣΩΜΑ

20/04/21


Τόσο το λάδι σώματος όσο και η ενυδατική προορίζονται για την ενυδάτωση του δέρματος, οπότε πώς διαφέρουν; Τα λάδια βοηθούν στην επαναφορά της χαμένης υγρασίας στο δέρμα (πχ: μετά τον καθαρισμό ή την απολέπιση). Τα λάδια βυθίζονται στο δέρμα. Είναι σαν φαγητό για το σώμα σου. Οι ενυδατικές, από την άλλη πλευρά, βασίζονται στο νερό και διατίθενται σε διάφορες μορφές για τη θεραπεία διαφορετικών προβλημάτων φροντίδας του δέρματος - για παράδειγμα, εκείνοι που είναι επιρρεπείς σε έκζεμα θα στραφούν σε μια ενυδατική ανακούφισης από φαγούρα, ενώ κάποιος με δέρμα με ξηρότητα και σημάδια μπορεί να φτάσει για μια λεία λοσιόν που στοχεύει στα σημάδια. 

Τα οφέλη του Λαδιού σώματος

Τα έλαια ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος: Τα λάδια είναι γνωστά για τις απορροφητικές τους ιδιότητες, επειδή πολλά έλαια με βάση τα λαχανικά - αβοκάντο, jojoba και αμύγδαλο, για παράδειγμα - μιμούνται τα φυσικά λιπίδια που βρίσκονται στο δέρμα μας, τα οποία είναι ιδανικά για δύο λόγους. 

Πρώτον, οι ομοιότητες στη δομή μπορούν να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση και τη ρύθμιση του φραγμού υγρασίας του δέρματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή λαδιού. Τα λάδια βελτιώνουν τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος: έρευνες δείχνουν ότι όταν αυτά τα έλαια απορροφώνται από το δέρμα, τα ανώτερα στρώματα του δέρματός μας τα αντιμετωπίζουν ως δικά τους - με αποτέλεσμα μια επανορθωτική, ενυδατική δράση.

Τα λάδια τείνουν να είναι καθαρότερα: Τα περισσότερα έλαια στην αγορά τείνουν επίσης να περιέχουν λιγότερο αμφιλεγόμενα συστατικά και πρόσθετα από τις λοσιόν, αν και η ανάγνωση της ετικέτας δεν βλάπτει ποτέ. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο αγνό με καθαρά συστατικά. 

Τα οφέλη της Ενυδατικής σώματος

Οι ενυδατικές ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα: Πιστεύεται ότι η ενυδατική έχει το πλεονέκτημα έναντι του λαδιού εάν μιλάμε για ενυδατικές ικανότητες. Οι ενυδατικές είναι ένα μείγμα λαδιού και νερού και συνήθως λειτουργούν καλύτερα για το ξηρό δέρμα. Επειδή είναι εν μέρει με βάση το νερό, συχνά είναι καλύτερα να διεισδύσουν στο δέρμα και μπορούν να προσφέρουν συστατικά που βελτιώνουν την ικανότητα του δέρματος να διατηρεί την υγρασία.

Οι ενυδατικές λοιπόν, συχνά περιέχουν συστατικά με μακροπρόθεσμα οφέλη: Μπορούμε να ψάχνουμε για ενυδατικές που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια - και οι δύο ενισχύουν τις ικανότητες συγκράτησης του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Οι λοσιόν παρατείνουν τη ζωή του μαυρίσματος μας: Οι λάτρεις του μαυρίσματος γνωρίζουν ότι το ενυδατωμένο δέρμα σημαίνει ότι το μαύρισμα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Πώς να εφαρμόσουμε το λάδι σώματος

Αν αναρωτιέστε πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι σώματος, στην πραγματικότητα πρόκειται για το σωστό timing. Λόγω της αποφρακτικής φύσης τους, τα έλαια θα λειτουργούν καλύτερα όταν το δέρμα μας είναι βρεγμένο (καθώς βοηθάει να κλειδώσουμε σε αυτό το νερό), ώστε να είναι η καλύτερη επιλογή μας αμέσως μετά το ντους. 

Αμέσως μετά από το ντους, στεγνώνουμε απαλά το δέρμα με μια πετσέτα και, στη συνέχεια, εφαρμόζουμε την ενυδατική μας κρέμα, αναμειγνύοντας με σταγονίδια νερού που παραμένουν στο δέρμα. Αυτό θα μας βοηθήσει να κλειδώσουμε τη μέγιστη δυνατή ενυδάτωση. Εάν ψάχνουμε για μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης για ξεραμένο δέρμα, μπορούμε να στρώσουμε ένα λάδι σώματος κάτω από τη λοσιόν μας.

Πώς να εφαρμόσουμε την ενυδατική

Λοιπόν, πώς λειτουργεί καλύτερα η ενυδατική; Όπως το λάδι σώματος, οι ενυδατικές πρέπει να εφαρμόζονται σε υγρό δέρμα αμέσως μετά το ντους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν είμαστε φανατικοί του καυτού ντους, καθώς αυτό μπορεί να τείνει να στεγνώσει ακόμη περισσότερο το δέρμα μας.Μπορούμε επίσης να εφαρμόσουμε λοσιόν σώματος πάνω από ένα λάδι, εάν το δέρμα μας στεγνώσει και επίσης μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά το ξύρισμα για να αποτρέψουμε την ξηρότητα του πρόσφατα εκτεθειμένου δέρματος καθώς και για να ηρεμήσουμε τυχόν χτυπήματα ή ερεθισμούς.

Συμπεράσματα 

Στην τελική είναι προσωπική προτίμηση. Και για αυτόν τον λόγο, δεν είναι κακό να έχουμε και τα δύο. Αλλά επειδή η λοσιόν περιέχει ήδη νερό, μπορεί να λειτουργήσει ως ενυδατική κρέμα όποτε τη χρειαστείτε. Ανεξάρτητα από το ποιο προτιμάμε, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι ορισμένα συστατικά μπορούν να δώσουν στον τύπο επιλογής σας μια επιπλέον ώθηση. Για παράδειγμα, εάν ένα λάδι είναι γεμάτο με άλλα βότανα και επιπλέον έλαια, αυτά τα συστατικά θα κάνουν διαφορετικά πράγματα για την επισκευή και θρέψη με βάση τα ειδικά συστατικά του συστατικού.

Εσείς χρησιμοποιείτε ενυδατική ή λάδι σώματος; Ποια είναι τα αγαπημένα σας ; 

Τα συνδυάζεται μεταξύ τους και ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνδυασμός λαδιού και ενυδατική σώματος;